Președintele Venezuelei cere armatei să fie pregătită în fața planurilor de ''invadare'' ale lui Trump

  • 05 Iulie 2018 13:00
Președintele Venezuelei cere armatei să fie pregătită în fața planurilor de ''invadare'' ale lui Trump

Președintele venezuelean Nicolas Maduro le-a cerut miercuri forțelor armate să fie pregătite, după apariția unor informații de presă în SUA conform cărora președintele american Donald Trump a luat în considerare vara trecută posibilitatea de a invada Venezuela, transmite AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Maduro a invocat informații transmise de postul american de televiziune CNN, care citează un înalt responsabil al administrației americane, conform cărora Trump și-a întrebat consilierii de politică externă în august 2017, în cadrul unei reuniuni privind sancțiunile impuse Venezuelei de Washington, despre posibilitatea de invada această țară.

Consilierii au respins cu fermitate această idee, la fel și oficiali latino-americani cu care Trump a vorbit de asemenea, conform CNN.

Potrivit lui Maduro, chiar înainte ca Trump să își întrebe consilierii, responsabili ai opoziției venezuelene s-au deplasat la Casa Albă.

La rândul său, Diosdado Cabello, președintele Adunării Naționale Constituante care guvernează Venezuela din august 2017, a anunțat o anchetă pentru ''trădare de patrie'' împotriva unor opozanți care "au cerut o intervenție militară".

Trump a stârnit furia Caracasului și controverse în America Latină evocând o "posibilă opțiune militară" în Venezuela, la 11 august 2017, într-o discuție cu jurnaliști la clubul său de golf din Bedminster, în New Jersey, unde era în vacanță. "Nici o acțiune militară nu este prevăzută în viitorul apropiat", a dat apoi asigurări Casa Albă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău