Președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova: „2021 a fost un an greu pentru scriitori”

  • 31 Decembrie 2021 14:48
Președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova: „2021 a fost un an greu pentru scriitori”

Anul 2021 a fost un an greu pentru scriitori. „În acest an i-am pierdut pe colegii noștri de breaslă Nicolae Dabija, Ioan Mânăscurtă, Mihail Gh. Cibotaru, Ion Ciocanu, Efim Josanu, Tudor Colac, Grigore Botezatu, Ion Vicol, Vlad Olărescu, Ion Bradu, Pavel Pelin și Gheorghe Chiriță”, a afirmat președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Teo Chiriac, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în pofida restricțiilor impuse de pandemie, în luna septembrie instituția a reușit să organizeze Adunarea Generală a Uniunii Scriitorilor, un eveniment remarcabil în cadrul căruia a fost aleasă noua conducere a USM. „În acest context, mă gândesc cu un sentiment de profundă recunoștință la colegii de breaslă și le aduc, și pe această cale, mulțumiri pentru prezență și participare. Întrucât suntem în ajun de An Nou, le urez tuturor sănătate, inspirație și noi împliniri literare. Dar, înainte de toate, le doresc să se bucure de miracolul vieții, bucuria fiind miezul credinței creștine”, a declarat președintele USM. 

Întrebat de agenție, Teo Chiriac a afirmat că nu are prea mari așteptări de la anul 2022. „De fiecare dată, am așteptări doar din partea mea și a confraților de condei. Sigur, treaba timpului este să treacă, și nu să ofere așteptări, iar noi – să facem abstracție de trecerea lui și să ne prefacem visele în fapte ale vieții. În realitate, nu timpul dă sens existenței noastre, ci noi, prin valoarea și strălucirea faptelor, acordăm sens și semnificație timpului. Desigur, la acest sfârșit de an, marea mea dorință este ca în noul an să scăpăm de virus și să revenim cât mai curând la starea de normalitate. Pentru anul care vine, Uniunea Scriitorilor a pregătit mai multe proiecte importante. Dar ele urmează a fi realizate doar împreună, cu prezență vie. Așadar, va fi necesar să ne conjugăm cu toții eforturile și aspirațiile, iar pentru asta avem nevoie de sănătate. De aceea, stimați colegi, vă urez tuturor multă sănătate, prosperitate și împliniri de creație! La Mulți Ani!”, a mai spus președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău