Președintele ucrainean Zelenski, pozitiv la coronavirus

  • 09 Noiembrie 2020 18:50
Președintele ucrainean Zelenski, pozitiv la coronavirus

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost depistat pozitiv la noul coronavirus, dar se simte bine, a anunțat luni biroul său de presă, informează Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

'Șeful statului se simte bine și va continua să-și exercite îndatoririle prin muncă de la distanță, în autoizolare', a comunicat președinția de la Kiev.

'În ciuda tuturor măsurilor de carantină, am primit și eu un rezultat + (pozitiv). Am 37,5 și le doresc tuturor 36,6!', a scris Zelenski, în vârstă de 42 de ani, într-un mesaj pe rețeaua Telegram, referindu-se la temperatura sa corporală.

Soția lui Zelenski, Olena, a fost spitalizată câteva săptămâni după ce s-a infectat cu coronavirus în iunie.

Prim-ministrul ucrainean Denis Șmigal a estimat săptămâna trecută că numărul de noi infectări ar putea trece de 15.000 pe zi până la sfârșitul lunii și de 20.000 pînă la finalul anului.

În același timp, ministrul sănătății a afirmat că situația se apropie de catastrofă și că țara trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău.

Luni, Zelenski a spus că Ucraina ar putea introduce carantina în weekend-uri într-un efort de a limita răspândirea coronavirusului, și că această măsură nu ar avea un impact negativ serios asupra economiei. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău