Președintele Turciei va efectua o vizită la Paris pentru restabilirea relațiilor cu UE

  • 03 Ianuarie 2018 13:05
Președintele Turciei va efectua o vizită la Paris pentru restabilirea relațiilor cu UE

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, va efectua o vizită la Paris pentru a se vedea cu omologul francez în încercarea de a restabili relațiile cu Uniunea Europeană, informează Agerpres citând France Presse.

Această vizită va fi cea mai importantă a șefului statului turc într-o țară a UE după puciul eșuat din iulie 2016 și  va avea avea în centru dosarele regionale, precum conflictul sirian și statutul Ierusalimului, dar Parisul dă asigurări că problema drepturilor omului va fi de asemenea abordată.

Epurările după puciul eșuat au fost foarte criticate de Occident, ajungându-se până la suspendarea negocierilor pentru aderarea Turciei la UE.

Erdogan a declarat săptămâna trecută că vrea să “aibă relații bune cu UE și cu țările din UE”, cu scopul de a “reduce numărul inamicilor și a crește numărul prietenilor” Turciei.

El a salutat în special sprijinul Parisului, dar și al Berlinului, față de condamnarea fermă a recunoașterii Ierusalimului drept capitală a Israelului de către Washington.

Sursa: Calea Europeana

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău