Președintele Turciei sosește astăzi în R. Moldova. Programul vizitei

  • 17 Octombrie 2018 08:58
Președintele Turciei sosește astăzi în R. Moldova. Programul vizitei

Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, sosește astăzi, 17 octombrie, într-o vizită oficială de două zile în Republica Moldova, la invitația președintelui Igor Dodon, potrivit unui comunicat der presă al Președinției de la Chișinău.

La ora 12.00, el va fi întâmpinat la sediul renovat al Președinției de către Igor Dodon, după care va avea loc o întrevedere tete-a-tete a celor doi șefi de stat, urmată de o ședință comună a delegațiilor oficiale ale celor două țări.

Tot la Președinție va avea loc semnarea declarației comune de cooperare strategică între Turcia și Republica Moldova, Igor Dodon și Recep Tayyip Erdogan vor face declarații pentru presă.

La ora 15.00, președintele turc va avea o întrevedere și cu premierul Pavel Filip, iar mâine va pleca în regiunea găgăuză, însoțit de Igor Dodon.

Vizita președintelui Erdogan are loc pe fundalul unui scandal recent legat de reținerea și expulzarea, pe 6 septembrie, din Republica Moldova a unui grup de șapte profesori de la liceul moldo-turc „Orizont”, acuzați că ar face parte din rețeaua condusă de clericul musulman Fetullah Gullen. Admisnistratia Erdogan l-a învinuit pe Fetullah Gulen că ar sta în spatele puciului eșuat din Turcia din iulie 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău