Președintele Trump a primit-o la Washington pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel

  • 28 Aprilie 2018 12:48
Președintele Trump a primit-o la Washington pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel

Președintele Trump a primit-o vineri la Washington pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cu care a discutat divergențele comerciale, problema tratatului nuclear cu Iranul, dar și dosarul nord-coreean.

Potrivit RRA, a fost clar, în conferința de presă comună a cancelarului german și președintelui american, că Angela Merkel, ca și președintele Franței Emmanuel Macron, nu a reușit să-l convingă pe președintele Trump să nu retragă Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul. Liderul de la Casa Albă și-a reafirmat poziția.

”Trebuie să ne asigurăm că acest regim criminal nu se apropie măcar de a avea arma nucleară și că Iranul pune capăt proliferării rachetelor periculoase și sprijinului său pentru terorism”, a spus Donald Trump. 

Cancelarul german l-a lăudat pe președintele Trump pentru abordarea sa în ce privește problema nord-coreeană, în vreme ce Donald Trump a declarat că are responsabilitatea de a încerca o soluționare pașnică și denuclearizarea Phenianului.

 Președintele Trump a fost întrebat dacă nu cumva este doar un joc pe care liderul nord-corean Kim Jong-Un îl face. ”Nu cred că este un joc, nu cred, nu a mers niciodată atât de departe. Da, sunt de acord, Kim s-a jucat în trecut cu Statele Unite, dar pentru că America are un alt tip de lider, acum nu vom fi jucați. Să sperăm că vom ajunge la un acord. Dacă nu, este în regulă. Vom veni cu o soluție și, dacă nu se va întâmpla așa, vom părăsi cu mare respect camera și vom merge înainte”, a declarat Donald Trump.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău