Președintele SUA, Donald Trump, amână expulzarea unor familii fără acte în regulă

  • 23 Iunie 2019 11:08
Președintele SUA, Donald Trump, amână expulzarea unor familii fără acte în regulă

Președintele american, Donald Trump, a anunțat sâmbătă că a amânat la solicitarea opoziției democrate arestarea unor familii fără acte în regulă, care urma să înceapă duminică în peste zece orașe din Statele Unite, transmite AFP.

"La cererea democraților, am amânat cu două săptămâni procesul de expulzare a imigranților ilegali pentru a vedea dacă democrații și republicanii ajung să găsească împreună o soluție la problemele de azil și de la frontiera de sud", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă.

Dacă nu reușesc, "expulzările vor începe", a adăugat el.

Donald Trump, care a făcut din lupta împotriva imigrației ilegale una principalele politici ale președinției sale, a promis luni că ICE (Autoritatea federală de Imigrație și Granițe din SUA) va începe săptămâna viitoare să expulzeze "milioanele" de străini ilegali care au intrat în mod fraudulos în Statele Unite.

Anunțul a accelerat pregătirile în curs în cadrul ICE și detalii despre iminenta lansamexire a unei operațiuni pe scară largă au apărut în presă.

Potrivit unor surse anonime, operațiunea viza 2.000 de familii care au omis să se prezinte la audieri în fața instanței ori au primit aviz de expulzare.

Reținerea lor urma să înceapă duminică în zori în mai multe orașe americane, printre care Houston, Chicago, New York și Miami.

Sâmbătă, aleșii din mai multe orașe au făcut cunoscut că nu vor coopera și apărători ai drepturilor imigranților au început să ofere consiliere acestor familii pentru a putea scăpa poliției.

Donald Trump a denunțat o atitudine care încurajează "criminalitatea".

"Au venit ilegal în țara noastră și îi vom face să plece legal. Îi vom trimite acasă la ei", a declarat el în cursul unei întâlniri cu reprezentanți ai presei.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău