Președintele SUA a avut discuții cu ușile închise înaintea summitului NATO cu liderii Poloniei, României și ai țărilor baltice

  • 14 Iunie 2021 18:44
Președintele SUA a avut discuții cu ușile închise înaintea summitului NATO cu liderii Poloniei, României și ai țărilor baltice

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a avut întrevederi cu ușile închise cu liderii Poloniei, României, Estoniei, Letoniei și Lituaniei, pe marginea summitului NATO care a început luni la Bruxelles, informează un oficial al administrației SUA, scrie Rador.

Discuțiile au avut ca puncte principale Rusia, a precizat oficialul citat, înaintea unei întrevederi între Joe Biden și Vladimir Putin, care va avea lor miercuri. Potrivit informațiilor, Joe Biden a comunicat liderilor țărilor baltice că SUA doresc "relațiile stabile și constructive cu Rusia, dar vor răspunde în situația în care Rusia va derula activități vătămătoare", a mai spus oficialul american.

China a fost, de asemenea, un subiect abordat în conversațiile cu ușile închise, precum și Belarus, în special "pirateria aeriană", în lumina recentului incident în care un avion de linie al companiei Ryanair, care efectua o cursă Atena-Vilnius, a fost interceptat și forțat de autoritățile belaruse să aterizeze pe aeroportul din Minsk.

Președintele Joe Biden a discutat subiecte similare și cu liderii României și Poloniei. Joe Biden a prezentat intențiile sale în ce privește întrevederea cu președintele Rusiei și a reiterat angajamentul SUA de "a fi alături în confruntarea cu amenințarea reprezentată de Rusia". Președintele Joe Biden a discutat mult mai în detaliu despre acest subiect cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, punând accent pe cooperarea în domeniul securității. Președintele Biden a avut discuții și cu premierul Spaniei și premierul Țărilor de Jos.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău