Președintele României, mesaj după alegerile din R. Moldova: „Felicitări pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru integrare europeană!”

  • 12 Iulie 2021 10:55
Președintele României, mesaj după alegerile din R. Moldova: „Felicitări pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru integrare europeană!”

Președintele României Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj după alegerile din Republica Moldova, în care îi felicită pe moldoveni pentru vot și pentru "opțiunea clară" pentru integrare europeană. Klaus Iohannis afirmă că România "va fi alături" de Republica Moldova în susținerea reformelor din această țară.

"Felicitări cetățenilor R. Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană! Felicitări Maia Sandu pentru curaj, perseverență și viziune! România va fi alături de R. Moldova în susținerea reformelor și parcursului european!", a transmis Klaus Iohannis luni dimineață, pe Twitter, potrivit Digi24.ro.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), principalul partid proeuropean din Republica Moldova, a câștigat clar alegerile parlamentare anticipate de duminică, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,58% dintre secțiile de votare.

În urma numărării voturilor din 2.141 din totalul celor 2.150 de secții de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,53% din voturi, depășind astfel categoric principala formațiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), care a fost votat de doar 27,36% din electorat, scrie Agerpres.

Datele CEC arată că Partidul Politic "Șor" (PPȘ) a beneficiat de susținerea a 5,78% dintre alegători, acesta fiind urmat de Blocul Electoral "Renato Usatîi", cu 4,11% din voturile alegătorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău