Președintele României, decorat cu Ordinul 'Sf Gheorghe': Îl dedic prieteniei româno-germane

  • 20 Iunie 2017 12:58
Președintele României, decorat cu Ordinul 'Sf Gheorghe': Îl dedic prieteniei româno-germane

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit marți, la Berlin, Ordinul ''Sfântul Gheorghe" de la prof. Hans-Joachim Frey, directorul artistic și președintele Balului Operei "Semper" din Dresda, transmite Agerpres.

"Primesc cu mare plăcere Ordinul 'Sfântul Gheorghe' și îl dedic prieteniei româno-germane pe care o prețuim foarte mult. Numele Ordinului — Sfântul Gheorghe — poartă o simbolistică aparte. Aceasta este legată de lupta pe care noi, statele democratice, o ducem în contextul european și internațional actual", a subliniat șeful statului, la evenimentul care a avut loc la Ambasada României la Berlin.

Potrivit acestuia, pentru viitorul proiectului european, solidaritatea și înțelegerea sunt vitale.

''Este nevoie de pragmatism și credibilitate. Important este ca Uniunea Europeană să-și protejeze valorile în mod credibil și să găsească acele căi potrivite pentru a fi mai aproape de cetățenii ei. Europa reprezintă democrație, pluralism, toleranță și diversitate. Toate acestea nu sunt în niciun caz slăbiciuni și a ne implica în favoarea lor este un lucru care trebuie făcut. România a demonstrat că este un partener predictibil și de încredere, atât ca membru deplin al UE de 10 ani, cât și împlinindu-și îndatoririle euroatlantice în ce privește securitatea și apărarea comună", a arătat președintele Iohannis.

Acesta a remarcat că, în contextul crizelor complexe din regiune, cooperarea dintre România și Germania a cunoscut o nouă dinamică.

"Astăzi, împreună, suntem mai hotărâți, mai puternici și mai pregătiți ca niciodată să ne angajăm pentru acest parteneriat, pentru o Uniunea Europeană prosperă, puternică și sigură", a mai spus președintele României.

La rândul său, prof. Hans-Joachim Frey a arătat că decernarea acestui Ordin șefului statului român a fost făcută în semn de apreciere pentru contribuția acestuia în apărarea valorilor comune europene.

Potrivit acestuia, Balul Operei "Semper" din Dresda este cel mai vechi din spațiul european, fiind suspendat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău