Președintele Românei, Klaus Iohannis, și soția sa, sărbătoresc Paștele Catolic

  • 21 Aprilie 2019 12:29
Președintele Românei, Klaus Iohannis, și soția sa, sărbătoresc Paștele Catolic

Președintele României, Klaus Iohannis, și soția sa, Carmen, au fost prezenți, duminică dimineață, la slujba de Paște de la Biserica romano-catolică "Sfânta Treime", aflată în Piața Mare din centrul istoric al Sibiului.

Cu această ocazie, șeful statului le-a urat "Cristos a Înviat!" credincioșilor care sărbătoresc Paștele și "La mulți ani!" celor care își sărbătoresc onomastica de Florii.

"Creștinilor care sărbătoresc astăzi Învierea Domnului le spun "Cristos a Înviat!", "Frohe Ostern!", "Boldog Húsvéti Ünnepeket!", iar creștinilor care astăzi sărbătoresc Floriile le spun "Sărbători fericite!", "Florii frumoase!" și celor care au ziua onomastică, La mulți ani!", a spus, înainte să intre în lăcașul de cult, președintele.

Klaus Iohannis va petrece Sărbătorile pascale la Sibiu. Soții Iohannis au petrecut și anul trecut Sărbătorile de Paște în acest oraș. Cei doi au participat și în 2017 la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică, precum și la slujba de duminică.

Șeful statului român este de religie protestantă, dar participă la slujbele de la Biserica romano-catolică din Sibiu, având în vedere că soția sa este greco-catolică. În 2014, el declara că este, "de esență, ecumenic", menționează Agepres.

La începutul lui 2015, Iohannis a asistat pentru prima dată în calitate de președinte al României la o slujbă ortodoxă, în Catedrala Mitropolitană de la Sibiu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău