Președintele raionului Dubăsari, socialistul Grigore Filipov, restabilit în funcție de Judecătoria Criuleni (Anticoruptie)

  • 19 Februarie 2021 12:59
Președintele raionului Dubăsari, socialistul Grigore Filipov,  restabilit în funcție de Judecătoria Criuleni (Anticoruptie)
Newsmaker.md

Magistratul Judecătoriei Criuleni, sediu Criuleni, Sergiu Caraman, a emis o încheiere prin care l-a restabilit în funcție pe Grigore Filipov, președintele raionului Dubăsari, suspendat acum o lună de 14 consilierii raionali (Blocul ACUM, PDM, PCRM și independenți). Aceștia l-au acuzat de mai multe ilegalități și incompetență. Încheierea a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău, se arată într-un material realizat de Anticoruptie.md.

Potrivit sursei citate, Grigore Filipov a acționat în judecată decizia de suspendare, invocând ilegalitatea acesteia. El susține că decizia emisă de Consiliul Raional Dubăsari constă în faptul că „au fost întreprinse măsuri neprevăzute de legislație, fiind adoptat un act cu caracter arbitrar”.

Președintele ședinței în cadrul căreia a fost luată decizia de suspendare a lui Filipov, fostul șef al raionului cu pricina, Grigore Policinschi, consideră încheierea judecătorului Caraman incorectă.

„Această încheiere contestă competența unui consiliu care a votat decizia privind suspendarea din funcție a domnului Filipov în vederea unei anchete de serviciu pe marginea unor ilegalități pe care le-a admis dumnealui”, spune el. „A fost formată o comisie de anchetă formată din consilierii raionali. Prin această încheiere a fost zădărnicită activitatea comisiei.”

Policinschi susține că Filipov s-a întors în funcție și întreprinde acțiuni de intimidare față de angajații consiliului raional care nu împărtășesc metodele de lucru ale acestuia.

Principala acuzație adusă de către consilierii raionali la adresa lui Grigore Filipov, în opinia lui Policinschi, este incompentența. „Au fost stopate toate proiectele investiționale, inclusiv cele transfrontaliere. Este vorba de un proiect cu o organizație obștească din Italia în valoare de peste 1 milion de lei pentru reparația unui centru social din Doroțcaia. A fost stopat un proiect transfrontalier semnat cu Consiliul Județean Buzău, România, în valoare de 2 milioane de lei. În plus, este vorba de atitudinea lui față de lucrătorii sociali, asistenți personali care au fost practic eliberați din funcții.”

Grigore Filipov a fost ales președinte al raionului Dubăsari în 2019. Potrivit portalului Moldova Curata, Grigore Filipov este tatăl finului de cununie al actualului președinte al PSRM, Igor Dodon. De asemenea, este tatăl lui Vadim Filipov, membru al Comisiei Electorale Centrale, desemnat de PSRM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,86
Ploaie ușoară
Umiditate:66 %
Vint:1,34 m/s
Tue
17
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Arhivă Radio Chișinău