Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, pus oficial sub învinuire, dar eliberat din arest

  • 28 Septembrie 2017 16:14
Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, pus oficial sub învinuire, dar eliberat din arest Sursa: iuliabrad.files.wordpress.com

Procuratura Anticorupție i-a înaintat astăzi învinuirea Președintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi,  reținut acum două zile pentru abuz de serviciu. Totodată, pe numele acestuia a mai fost inițiat un proces penal, dar a fost eliberat din arest, fiindu-i interzis să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Grigore Policinschi a fost reținut acum două zile pe Aeroportul Chișinău, în timp ce revenea din vacanță. El este învinuit de abuz de serviciu „cu cauzarea daunelor în proporții considerabile intereselor publice și depășirea atribuțiilor de serviciu, soldate cu urmări grave”.

Între timp, pe numele său a fost inițiat un proces penal privind prejudicierea prin neglijență, a bugetului Consiliului raional în sumă de peste 700 000 de lei.

„Învinuitul a fost audiat în prezența apărătorilor săi. După audiere, procurorii au emis ordonanța privind eliberarea persoanei, aplicându-i măsura preventivă - obligarea de a nu părăsi țara, deoarece reținerea bănuitului la etapa inițială a urmăririi penale a permis conservarea probelor și evitarea riscului distrugerii acestora”, potrivit Procuraturii.

Grigore Policinschi este în al patrulea mandat de președinte al raionului Dubăsari din partea PCRM. Această formațiune, dar și PSRM, președintele Igor Dodon și alți oficiali i-au luat apărarea acestuia, considerând dosarul drept unul politic

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău