Președintele PSRM a prezentat prioritățile partidului pentru 2017

  • 16 Februarie 2017 15:17
Președintele PSRM a prezentat prioritățile partidului pentru 2017

Partidul Socialiștilor rămâne în continuare în opoziție față de guvernare. Printre prioritățile pentru 2017 Zinaida Greceanîi, președintele PSRM, a enumerat: provocarea alegerilor anticipate, consolidarea și dezvoltarea partidului, susținerea inițiativelor președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și promovarea proiectelor de legi ale fracțiunii PSRM.

Prioritățile au fost anunțate într-o conferință de presă, transmite IPN.

Zinaida Greceanîi afirmă că pentru realizarea plenară a scopurilor PSRM, trebuie declanșate alegeri parlamentare anticipate și, după obținerea victoriei în scrutin, formarea unui guvern care ar activa spre binele oamenilor.

Vorbind despre prioritățile fracțiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi a spus că socialiștii vor prezenta, în sesiunea parlamentară de primăvară-vară, mai multe proiecte de lege în sfera socială, menite să asigure o creștere a calității vieții populației.

„Deja au fost pregătite circa 20 de proiecte de legi noi. În special, este vorba despre un proiect de lege privind indexarea pensiilor de două ori pe an – în aprilie și octombrie – în total, cu 20 la sută, anual. Vom insista pe adoptarea acestuia”, a specificat liderul fracțiunii socialiste.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, PSRM sprijină plenar inițiativa președintelui, Igor Dodon, cu privire la anularea legii care a transformat în datorie publică creditele acordate de BNM, sub garanția statului, celor trei bănci devalizate.

„PSRM susține anularea legii antisociale ce impune populația să returneze miliardul deturnat și va promova inițiativa președintelui tarii, făcând uz de toate pârghiile parlamentare, la fiecare ședință a legislativului. Dacă inițiativa va fi refuzată în Parlament, vom consulta opinia poporului, inclusiv prin organizarea unui referendum” a declarat președintele PSRM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău