Președintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa, la Chișinău: „Sperăm că la Reuniunea Consiliului European să vedem o decizie care să însemne că Uniunea Europeană dorește să aibă Rep. Moldova ca stat membru”

  • 30 Octombrie 2023 14:05
Președintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa, la Chișinău: „Sperăm că la Reuniunea Consiliului European să vedem o decizie care să însemne că Uniunea Europeană dorește să aibă Rep. Moldova ca stat membru”

Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, care efectuează astăzi și mâine o vizită oficială la Chișinău, crede că Rep. Moldova ar putea deveni parte a familiei europene în următorii 7 – 8 ani. La conferința de presă ținută alături de omologul său portughez, președinta Maia Sandu și-a exprimat speranța că Reuniunea Consiliului European de la Bruxelles din decembrie va decide în favoarea începerii negocierilor de aderare cu Rep. Moldova și Ucraina, transmite Radio Chișinău.

Vizita președintelui portughez Marcelo Rebelo de Sousa la Chișinău marchează o etapă nouă în relațiile bilaterale dintre Rep. Moldova și Portugalia, a subliniat președinta Maia Sandu. Discuțiile au vizat cooperarea în domeniul economic, al educației, politic dar, mai ales, angajamentul Rep. Moldova de integrare europeană, a anunțat Maia Sandu.

„Prin întărirea legăturilor noastre ne propunem o viziune comună pentru un continent european stabil, sigur și prosper. Credem că extinderea Uniunii Europene va aduce beneficii întregii Europe, consolidând securitatea continentului. Sper că Reuniunea Consiliului European de la Bruxelles din decembrie va decide în favoarea începerii negocierilor de aderare cu Rep. Moldova și Ucraina. Mizăm pe sprijinul puternic al Portugaliei”, a spus Maia Sandu.

Președintele portughez a reafirmat sprijinul pentru aderarea Rep. Moldova la Uniunea Europeană.

 „Sperăm să vedem decizia cu implicarea Rep. Moldova, care să însemne că Uniunea Europeană dorește să aibă Rep. Moldova ca stat membru. Vom fi gata să lucrăm împreună pentru că am trecut prin această experiență”, a spus Marcelo Rebelo de Sousa.

Amintim că președinta Maia Sandu a efectuat o deplasare la Lisabona la începutul lunii octombrie, aceasta fiind prima vizită oficială a unui șef de stat al Rep. Moldova în Portugalia.

Vizita a fost efectuată în contextul promovării aderării Rep. Moldova la Uniunea Europeană și aprofundarea relațiilor bilaterale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău