Președintele Poloniei este infectat cu COVID-19

  • 24 Octombrie 2020 10:42
Președintele Poloniei este infectat cu COVID-19

Președintele polonez Andrzej Duda a fost testat pozitiv la noul coronavirus dar se simte bine, a anunțat ministrul secretar de stat pentru administrația prezidențială Blazej Spychalski sâmbătă, pe Twitter, relatează Reuters, dpa și AFP, citate de Agerpres.

"Președintele a fost testat ieri (vineri - n.r.) pentru noul coronavirus. Rezultatul s-a dovedit a fi pozitiv. Președintele este bine. Suntem în contact cu serviciile medicale relevante", a precizat Spychalski.

Infectarea lui Duda are loc în contextul în care țara se confruntă cu o recrudescență a pandemiei de COVID-19, numărul de cazuri ajungând vineri la un record de peste 13.600.

Andrzej Duda, în vârstă de 48 de ani, are în mare parte un rol ceremonial, dar are puterea de a bloca legislația adoptată de parlament folosindu-și dreptul de veto. El este un aliat al Partidului Lege și Justiție (PiS) la putere.

De sâmbătă în Polonia vor intra în vigoare mai multe restricții pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, inclusiv o închidere de două săptămâni a restaurantelor și barurilor.

Ministerul Sănătății a raportat 153 de decese de COVID-19 vineri, ridicând totalul la 4.172 de la începutul pandemiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău