Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu europarlamentarul Dragoș Tudorache

  • 05 Mai 18:00
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu europarlamentarul Dragoș Tudorache

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, eurodeputatul Dragoș Tudorache, transmite Direcția comunicare și relații publice a Legislativului..

Șeful legislativului și-a exprimat recunoștința pentru rezoluția adoptată recent prin care Parlamentul European a solicitat inițierea negocierilor dintre țara noastră și UE până la sfârșitul anului.

„Este un mesaj puternic care spune că Republica Moldova este importantă pentru o Europă unită și puternică. Tot în luna aprilie, s-a decis să fie instituită în Moldova o misiune EUPM (EU Partnership Mission) care ne va ajuta să consolidăm reziliența și capacitățile în instituțiile de resort”, a adăugat Președintele Parlamentului.

De asemenea, oficialii au discutat despre agenda Parlamentului de legislatura a XI-a. „Ne dorim instituții funcționale în stat, care, indiferent de conjunctura politică, să lucreze în beneficiul oamenilor”, a adăugat speakerul Igor Grosu.

În această perioadă, europarlamentarul Dragoș Tudorache se află într-o vizită în Republica Moldova, în cadrul căreia a mai avut întrevederi cu Prim-ministrul Dorin Recean, cu președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, cu președinta Consiliul Audiovizualului, Liliana Vițu-Eșanu și cu președintele Consiliului Concurenței, Alexei Gherțescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:2,06 m/s
Fri
22
Sat
24
Sun
24
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău