Președintele Parlamentului European: Nu au fost prezentate inițiative privind noi negocieri despre Brexit

  • 12 Septembrie 2019 16:09
Președintele Parlamentului European: Nu au fost prezentate inițiative privind noi negocieri despre Brexit EU Neighbours

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat joi că nu au fost prezentate inițiative referitoare la redeschiderea negocierilor între Marea Britanie și Uniunea Europeană privind Brexit, informează Euronews, potrivit Mediafax.

În cadrul unei întâlniri cu Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Sassoli a declarat că Blocul comunitar „și-ar dori inițiative de discuție (privind Brexit, n.r.), dar nu există”, notează sursa citată

El a adăugat că Marea Britanie nu a propus „nicio alternativă” în ceea ce privește problema graniței cu Irlanda.

Declarația de joi a președintelui Parlamentului European contrazice asigurările date de autoritățile britanice, potrivit cărora s-au înregistrat progrese în negocierile cu Uniunea Europeană.

Sassoli a mai spus că responsabilitatea viitorului Marii Britanii după Brexit aparține doar Londrei. „Dacă se va produce o ieșire fără Acord, va fi întreaga responsabilitate a Marii Britanii”, a spus el.

Președintele Parlamentului European a dat, totuși, de înțeles că Uniunea Europeană este dispusă să prelungească data-limită pentru ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar. „O ieșire ordonată a Marii Britanii este scopul nostru, asta ne dorim”, a spus el. „Acordul negociat anterior este cel mai bun posibil din punctul nostru de vedere, întrucât protejează drepturile și stilul de viață al cetățenilor britanici și europeni”, a mai adăugat acesta, făcând referire la Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu oficialii de la Bruxelles.

Oficialul european a mai adăugat că Uniunea Europeană este deschisă la propunerile care ar putea veni din partea Londrei. „Vor fi dezbătute. Toate. Însă doar dacă respectă principiile Uniunii Europene”, a spus el.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reușească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiții, inclusiv fără niciun acord Brexit.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură față de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul și afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
16
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:4,1 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
15
Tue
12
Wed
13

Curs oficial BNM 30 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0000
USD 17.6277 -0.0000
RON 4.0060 -0.0000
UAH 0.6555 -0.0000
RUB 0.2486 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău