Președintele Parlamentului Coreei de Sud începe o vizită oficială în Rusia

  • 27 Mai 2019 10:25
Președintele Parlamentului Coreei de Sud începe o vizită oficială în Rusia

Președintele Adunării Naționale (parlamentul unicameral) a Coreei de Sud, Mun Hee-san, începe astăzi o vizită oficială de trei zile în Rusia, transmite serviciul de presă al legislativului sud-coreean, scrie Rador.

Acesta se va întâlni cu președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, și cu președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, cu care va discuta aspecte ale colaborării interparlamentare dintre Coreea de Sud și Rusia.

Potrivit sursei, dintre cele patru țări care joacă un rol important în soluționarea problemelor Peninsulei Coreene, Mun Hee-san a vizitat până acum SUA și China, iar acum vizitează Rusia. Se așteaptă ca președintele Adunării Naționale a Coreei de Sud să confirme importanța pe care colaborarea interparlamentară o are pentru stabilirea, între Republica Coreea și Rusia, a unor "legături de parteneriat strategic". Între altele, Mun Hee-san va participa la deschiderea primei ședințe la nivel înalt a Comitetului pentru colaborarea parlamentelor celor două țări.

În cursul ședinței vor fi prezentate pozițiile Rusiei și Coreei de Sud în ceea ce privește situația în regiune și în lume, se va discuta referitor la sprijinul legislativ acordat domeniilor promițătoare ale colaborării dintre cele două țări, va avea loc un schimb de păreri privind colaborarea parlamentelor în domenii ca învățământul, cultura, turismul, relațiile umanitare. Surse din legislativul sud-coreean remarcă faptul că Mun Hee-san a lansat recent inițiativa diplomației parlamentare între 12 state și teritorii din regiune și și-a exprimat speranța că relațiile cu Rusia se vor consolida.

Potrivit RIA - Novosti, pe 29 mai Mun Hee-san va rosti în camera superioară a Adunării Federale a Federației Ruse (Consiliul Federației) un discurs cu tema "Trecutul, prezentul și viitorul legăturilor de prietenie ruso-coreene; vom deschide o nouă epocă de pace și înflorire în Peninsula Coreeană și în Euro-Asia". În acest discurs președintele legislativului sud-coreean va arăta care este politica Seulului în ceea ce privește R.P.D.Coreeană și colaborarea cu Federația Rusă. Pe agenda vizitei oficialului sud-coreean figurează o întâlnire cu patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill. Potrivit aceleiași agenții de presă rusești, după vizita în Rusia președintele Parlamentului sud-coreean va vizita Estonia, Letonia și Lituania. 

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău