Președintele Parlamentului a prezentat-o angajaților Curții de Conturi pe noua președintă a instituției, Tatiana Șevciuc

  • 22 Martie 18:20
Președintele Parlamentului a prezentat-o angajaților Curții de Conturi pe noua președintă a instituției, Tatiana Șevciuc

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a prezentat-o, astăzi, angajaților Curții de Conturi pe noua președintă a instituției, Tatiana Șevciuc, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În mesajul adresat, șeful Legislativului a îndemnat funcționarii Curții de Conturi să urmărească cu atenție cum este cheltuit banul public și a menționat despre importanța instituției în care activează în realizarea proiectului de țară – integrarea în Uniunea Europeană. „Curtea de Conturi are un rol important în gestionarea corectă și monitorizarea finanțelor publice, dar și în procesul nostru de negocieri cu Uniunea Europeană și anume pe capitolele 32 și 33 cu privire la controlul financiar și auditul public extern. Noi trebuie să ne mișcăm cu pași rapizi, să învățăm din experiența altor state și să ne facem cu brio temele pentru acasă”, a spus Președintele Parlamentului.

Parlamentul a numit-o ieri pe Tatiana Șevciuc în funcția de președintă a Curții de Conturi pentru un mandat de cinci ani. Candidatura Tatianei Șevciuc a fost selectată în urma unui concurs public. Tatiana Șevciuc este doctor în economie și deține o vastă experiență în domeniul finanțelor publice. Din 2022, aceasta este membră a Curții de Conturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău