Președintele Parlamentului a discutat cu coraportorii APCE. Igor Grosu: Indiferent de crizele în care se află R. Moldova, agenda noastră de reforme rămâne neschimbată

  • 07 Iunie 2022 12:49
Președintele Parlamentului a discutat cu coraportorii APCE. Igor Grosu: Indiferent de crizele în care se află R. Moldova, agenda noastră de reforme rămâne neschimbată

Președintele Legislativului, Igor Grosu, a anunțat că a avut, ieri seara, „o discuție productivă” cu coraportorii APCE pentru Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez și Inese Lībiņa-Egnere, despre agenda de reforme a Parlamentului.

Astfel, Igor Grosu a declarat că, indiferent de crizele în care se află Republica Moldova, agenda de reforme rămâne neschimbată. Potrivit șefului Legislativului, lupta cu corupția și reforma justiției reprezintă prioritatea zero, iar primii pași deja au loc și anume „pre-vettingul” și reforma procuraturii. „Ne-am dori ca lucrurile să se miște cu o viteză mai mare, dar totodată vrem ca totul să se întâmple conform legii”, a menționat Igor Grosu. 
 
De asemenea, interlocutorii s-au referit și la lupta cu dezinformarea, menționându-se despre faptul că Parlamentul a adoptat o lege privind combaterea fenomenului de răspândire a dezinformării.
 
„O altă preocupare este criza energetică. Ne-am convins cât de necesare sunt reformele în domeniul energetic, astfel pe lângă identificarea proiectelor de diversificare a surselor de energie și sporirea capacităților de generare, am operat un șir de modificări legislative astfel ca furnizorii de gaze naturale să fie obligați să aibă stocuri de gaze naturale pentru cel puțin 2 luni de iarnă. Totodată, mai bine de o sută de zile, suntem implicați plenar în gestionarea crizei refugiaților și diminuarea consecințelor socio-economice ale războiului din Ucraina”, le-a mai spus Igor Grosu coraportorilor APCE. 
 
Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei se află, până pe 9 iunie, într-o vizită de documentare la Chișinău. De asemenea, coraportorii APCE se vor întâlni cu președinta Maia Sandu, cu membri ai Guvernului, cu reprezentanți ai mass-media și ai ONG-urilor active în domeniul respectării drepturilor omului și ale minorităților.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău