Președintele Parlamentului a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Lituaniei

  • 05 August 15:10
Președintele Parlamentului a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Lituaniei

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Republicii Lituania în Republica Moldova, Kestutis Kudzmanas. Șeful Legislativului i-a mulțumit diplomatului pentru munca și contribuția personală la dezvoltarea Republicii Moldova, asigurându-l de toată aprecierea și recunoștința poporului nostru, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

„Excelența Sa este un bun prieten și promotor al intereselor țării noastre. Mandatul domnului Kudzmanas se remarcă prin zeci de proiecte importante deja realizate în Republica Moldova și altele care se află în derulare”, a subliniat președintele Parlamentului.  

În cadrul discuțiilor, șeful Legislativului a reiterat recunoștința poporului nostru pentru sprijinul Lituaniei în obținerea statutului de țară candidată a Republicii Moldova pentru aderarea la UE. Totodată, Igor Grosu a apreciat înalt asistența oferită de Lituania țării noastre în implementarea reformelor structurale. ”Vom continua să colaborăm la fel de strâns cu Lituania. Republica Lituania este un exemplu în multe sectoare cheie, ca eficiența și independența energetică, combaterea dezinformării, domenii care astăzi sunt de o importanță strategică pentru țara noastră, într-un context geopolitic foarte dificil”, a menționat speakerul.

La rândul său, Ambasadorul Kestutis Kudzmanas a dat asigurări că Lituania rămâne un susținător ferm al aspirațiilor europene ale Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău