Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu ambasadoarea Germaniei în R.Moldova

  • 16 August 2021 12:36
Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu ambasadoarea Germaniei în R.Moldova

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger.

Discuțiile au vizat relațiile interparlamentare moldo-germane în contextul constituirii noii legislaturi a Parlamentului Republicii Moldova și în perspectiva alegerilor în Bundestagul german care vor avea loc pe 26 septembrie anul curent.

A fost exprimată încrederea în dezvoltarea și impulsionarea raporturilor bune de cooperare, inclusiv prin intermediul grupurilor de prietenie.

Igor Grosu a fost asigurat de disponibilitatea părții germane de a oferi asistență tehnică parlamentară necesară în condițiile în care majoritatea membrilor noului Parlament din Moldova sunt la primul mandat de deputat.

De asemenea, Germania a decis extinderea termenului de aplicare la Programul Bursei Parlamentare Internaționale a Germaniei, ediția 2022, astfel încât tinerii eligibili, interesați de viața politică a Germaniei, să poată valorifica această oportunitate. 

Președintele Parlamentului a exprimat recunoștință Germaniei pentru asistența oferită Republicii Moldova în cadrul numeroaselor proiecte investiționale, tehnice, educaționale și culturale.  În mod special, Igor Grosu a mulțumit Excelenței Sale pentru suportul acordat de Germania în combaterea pandemiei de coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău