Președintele Naftogaz admite că Rusia ar putea sista complet tranzitul de gaze pe teritoriul Ucrainei

  • 17 Aprilie 2019 11:50
Președintele Naftogaz admite că Rusia ar putea sista complet tranzitul de gaze pe teritoriul Ucrainei

Președintele Companiei Naftogaz din Ucraina, Andri Kobolev a admis că Rusia ar putea sista complet tranzitul de gaze naturale rusești pe teritoriul Ucrainei, potrivit unui interviu acordat "ТСН.ua", citat de Agenția de presă RIA NOVOSTI.

"Da, consider că acest scenariu este unul dintre cele mai plauzibile, dacă contractul nu va fi semnat. Rușii fac tot posibilul pentru a împiedica semnarea contractului, pentru a șantaja Europa. O criză a gazelor naturale este un curs standard urmat în astfel de situații", a spus Kobolev. Potrivit lui Kobolev, Ucraina este pregătită pentru declanșarea unei crize.

Pe 16 aprilie, conducerea Naftogaz a anunțat că volumul tranzitului gazului rusesc prin sistemul ucrainean de transport al gazelor a crescut semnificativ, pe parcursul ultimei săptămâni.

Premierul Ucrainei, Volodemir Groisman, a declarat că autoritățile de la Kiev au un plan de acțiune alternativ, în cazul în care Rusia va sista tranzitul gazelor naturale rusești, de la 1 ianuarie 2020.

Stanislav Mitrahovici, expert în cadrul Fundației Naționale pentru Securitate Energetică din Rusia și expert în cadrul Universității Financiare din cadrul Guvernului Rusiei, a comentat, într-un interviu acordat "Nation News", declarația ministrului adjunct al energiei și industriei cărbunelui din Ucraina, Natalia Boiko, care susținea că Moscova ar urma să semneze un nou contract cu Kievul pentru tranzitul gazelor naturale rusești către Europa, din cauza trenării și nefinalizării proiectului privind construirea gazoductului Nord Stream 2.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău