Președintele Mexicului consideră că Evo Morales a fost victima unei lovituri de stat în Bolivia

  • 02 Decembrie 2019 08:32
Președintele Mexicului consideră că Evo Morales a fost victima unei lovituri de stat în Bolivia

Președintele bolivian Evo Morales, refugiat în Mexic după ce a fost forțat să demisioneze, a fost "victima unei lovituri de stat", a declarat duminică președintele mexican Andrés Manuel Lápez Obrador, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Este prima oară când președintele mexican de stânga, care a sărbătorit primul an de când se află la putere, vorbește direct despre circumstanțele care au dus la plecarea de la putere a președintelui Boliviei.

"Evo a fost victima unei lovituri de stat! Și din Mexic spunem lumii: da democrației, nu militarismului!", s-a adresat Lopez Obrador undei audiențe formate din zeci de mii de susținători în El Zocalo, piața centrală din capitala mexicană.

Președintele Mexicului a făcut bilanțul primului său an la putere. La capitolul politică externă, el a amintit decizia guvernului său de a acorda azil lui Evo Morales, care a ajuns în Mexic pe 12 noiembrie, însoțit de vicepreședintele Alvaro Garcia.

Evo Morales "este fratele nostru care reprezintă cu demnitate poporul majoritar indigen al Boliviei", a afirmat Andrés Manuel Lápez Obrador.

Evo Morales a fost primit la sosirea sa în Mexic de ministrul mexican de externe Marcelo Ebrard, dar nu s-a întâlnit deocamdată cu președintele Lopez Obrador, sau cel puțin nu se știe dacă o astfel de întâlnire a avut loc.

După ce armata și poliția i-au retras sprijinul, Evo Morales s-a văzut nevoit să demisioneze pe 10 noiembrie, după trei săptămâni de manifestații de protest împotriva fraudării alegerilor, potrivit opoziției, în urma cărora urmărea să obțină un al patrulea mandat consecutiv.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău