Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Confederației Elvețiene

  • 13 Iulie 2021 11:18
Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Confederației Elvețiene

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această dimineață o întrevedere cu Ambasadorul Confederației Elvețiene în țara noastră, Claude Wild, și cu șefa Biroului de cooperare al Elveției la Chișinău, Caroline Tissot, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În cadrul discuției, șefa statului a mulțumit pentru parteneriatul de durată dintre țările noastre, Elveția fiind, de peste 20 de ani, unul dintre principalii parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova, scrie sursa citată.

„Printre priorități am discutat necesitatea de a semna un Acord de protecție socială, sporirea volumului schimburilor comerciale, lansarea unor parteneriate dintre autoritățile publice locale și posibilitatea recunoașterii certificatelor de vaccinare anti Covid-19, emise de Republica Moldova. Mi-am exprimat speranța că, odată cu învestirea noului Guvern, vom putea spori cooperarea bilaterală, iar Moldova va rămâne o prioritate pentru programele elvețiene de dezvoltare”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a discutat despre proiectele realizate de Elveția în domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldova, al creării locurilor de muncă sau al sănătății, care sunt extrem de utile pentru cetățeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău