Președintele francez Macron i-a acordat ordinul Legiunea de Onoare lui Volodimir Zelenski

  • 09 Februarie 12:18
Președintele francez Macron i-a acordat ordinul Legiunea de Onoare lui Volodimir Zelenski

Președintele francez, Emmanuel Macron, i-a acordat ordinul Legiunea de Onoare liderului Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul unei vizite la Paris, transmite REUTERS, citat de Rador.

Este cea mai înaltă distincție pe care un președinte francez o poate acorda unui omolog, a precizat Palatul Élysée. "Un omagiu pentru Ucraina și poporul ei. Un omagiu pentru tine, dragă Volodimir, pentru curajul și angajamentul tău", a scris Macron pe rețelele de socializare. Zelenski le-a spus lui Macron și cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, miercuri seara, că au avut ocazia să schimbe cursul războiului împotriva Rusiei, prin decizia de a livra Ucrainei arme grele și avioane de luptă moderne.

Un videoclip postat de palatul prezidențial îl înfățișează pe Macron înmânându-i medalia lui Zelenski, îmbrăcat în ținuta sa kaki. Cei doi bărbați s-au îmbrățișat și s-au ținut de mână, în timp ce Zelenski i-a răspuns lui Macron. „I-am spus președintelui, consider că este prea mult pentru mine și de aceea o dedic desigur tuturor oamenilor noștri, ucrainenii, societății noastre. Și e o mare onoare să fiu aici", a afirmat Zelenski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,57 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău