Președintele legislativului regional de la Comrat demisionează, pentru că nu știe limba găgăuză

  • 20 Februarie 2017 12:30
Președintele legislativului regional de la Comrat demisionează, pentru că nu știe limba găgăuză

Președintele Adunării Populare (legislativul regional – n.red) de la Comrat, Aleksandr Tarnavski, și-a anunțat demisia, la numai o lună după ce a fost ales în această funcție.

Într-un mesaj video, publicat pe site-ul oficial al Adunării Populare, el și-a motivat decizia prin faptul că nu cunoaște limba găgăuză.

„Consider că Adunarea Populară a Găgăuziei trebuie să lucreze în conformitate cu legea și n-ar fi corect să-mi încep activitatea prin încălcarea unor principii de bază. Sunt recunoscător pentru sprijinul pe care l-am avut din partea deputaților și aș vi vrut să fac multe lucruri bune și utile pentru autonomie. Dar, bunele intenții nu pot avea prioritate asupra legii”, spune Aleksandr Tarnavski în mesajul său.

El a mai adăugat că rămâne membru al echipei care l-a susținut la funcția de președinte al Adunării Populare și că va sprijini candidatul propus de aceasta pentru a-l înlocui în această funcție.

Aleksandr Tarnavski a fost ales președinte al Adunării Populare pe 20 ianuarie 2017, cu votul a 28 din cei 31 de deputați.

Presa din Găgăuzia notează că, surprinzător, el a fost singurul candidat la această funcție. Problema cunoașterii limbii găgăuze a provocat și atunci polemici, motiv pentru care 3 deputați au votat împotriva lui Tarnavski.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău