Președintele Joe Biden, testat din nou pozitiv la COVID-19 la câteva zile de la vindecare

  • 31 Iulie 2022 09:55
Președintele Joe Biden, testat din nou pozitiv la COVID-19 la câteva zile de la vindecare

Testul pentru Covid-19 pe care l-a făcut sâmbătă dimineață președintele Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, s-a pozitivat din nou, după ce în urmă cu câteva zile președintele își reluase activitatea, considerându-se vindecat de coronavirus.

Joe Biden primise diagnosticul de Covid-19 după ce un prim test i-a ieșit pozitiv la 21 iulie. Președintele a avut simptome ușoare spre moderate. I s-a administrat tratamentul antiviral cu medicamentul Paxlovid de la Pfizer, iar după cinci zile, testele i-au ieșit negative, considerându-se vindecat, scrie Digi24.

Astfel, Joe Biden își încheiase miercuri perioada de izolare, după ce a fost testat negativ la COVID de două ori și după cinci zile de izolare și tratament.

Sâmbătă, însă, medicul președintelui american, dr. Kevin O'Connor, a anunțat că testul a ieșit din nou pozitiv. El spune că este posibil că fie vorba despre o „recidivă”, situație care „a fost observată la un mic procent de pacienți tratați cu Paxlovid”

Deocamdată, nu se constată vreo reapariție a simptomelor, iar șeful Casei Albe „continuă să se simtă destul de bine” și, ca urmare, nu va relua tratamentul, a precizat Casa Albă.

Medicul O'Connor a precizat că președintele a fost testat negativ marți seara, miercuri dimineața, joi dimineața și vineri dimineața, iar sâmbătă dimineața testul s-a pozitivat din nou.

„Cu toate acestea, având în vedere testul său antigen pozitiv, el va reîncepe procedurile stricte de izolare”, a anunțat medicul, citat de CNN.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău