Președintele Indoneziei este hotărât să mute capitala de la Jakarta

  • 07 Mai 2019 12:45
Președintele Indoneziei este hotărât să mute capitala de la Jakarta

Președintele Indoneziei, Joko Widodo, a declarat marți că guvernul său este hotărât în legătură cu intenția de a muta capitala țării de la Jakarta, oraș care se scufundă și care este sufocat de trafic, relatează DPA, preluat de Agerpres

Joko a spus că a efectuat o vizită pe partea indoneziană a Insulei Borneo pentru a inspecta un potențial loc pentru noua capitală.

"Guvernul este hotărât în privința relocării capitalei țării", a scris Joko pe contul său oficial de Twitter.

"Începând de anul trecut, Agenția Națională pentru Dezvoltare a efectuat un studiu asupra aspectelor economice, socio-politice și de mediu ale planului", a spus el.

Joko a mai spus că există trei potențiale locuri care ar putea fi folosite pentru a dezvolta noua capitală, dar nu a detaliat.

Orașul Palangkaraya din Borneo este favorit să devină viitoarea capitală, experții considerând că, spre deosebire de alte părți din Indonezia, este ferit de cutremure și de erupții vulcanice.

Ministrul Dezvoltării, Bambang Brodjonegoro, a declarat săptămâna trecută că o astfel de mutare ar putea dura până la 10 ani și ar putea costa până la 33 de miliarde de dolari.

Guvernul a invocat ca motive principale ale mutării blocajele în trafic, inundațiile frecvente și scufundarea rapidă a terenului.

Aproximativ 40% din suprafața Jakartei, o metropolă cu 10 milioane de locuitori, este acum sub nivelul mării.

Zona metropolitană extinsă, care include și orașele satelit ale capitalei, ajunge la o populație de 30 de milioane de locuitori.

Conform guvernului, pierderile economice cauzate de blocajele în trafic sunt estimate la șapte miliarde de dolari anual.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău