Președintele îndeplinește programul socialiștilor (Revista presei)

  • 14 Decembrie 2017 09:30
Președintele îndeplinește programul socialiștilor (Revista presei)

Revista presei din 14 decembrie 2017

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă aflați cum un procuror din Ungheni se pregătește să treacă cu traiul într-un imobil de milioane, iar între timp se judecă cu un pensionar pentru un apartament modest, pe care l-a revendicat în virtutea funcției pe care o ocupă.

Din același ziar aflați cum sunt maltratați cetățenii din R. Moldova în penitenciarele din Federația Rusă.

Ziarul de Gradă mai scrie despre corupția mare și pedepsele mici în lumea oligarhiei, prin exemplul Moldovei, Ucrainei și Georgiei.

Iar într-un interviu cu scriitorul Vladimir Beșleagă, publicația discută despre școală și cenzură, cărți și scriitori, teatru și Parlament, unire și integrare europeană.

Tot din Ziarul de Gardă aflați „Pe placul cui au fost croite circumscripțiile?”. Aceeași publicație mai comentează că, la un an de mandat, „Președintele tuturor” se laudă cu un proiect de lege privind interzicerea unionismului, cu vizite externe în Rusia și dezaprobarea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău.

Și Portalul MoldNova denunță faptul că „președintele îndeplinește programul socialiștilor. Pe lângă faptul că de când este în funcție, președintele Igor Dodon a plecat în deplasări doar cu deputați socialiști și a avut întrevederi doar cu reprezentanții acestui partid, ignorând alte formațiuni politice, obiectivele trasate de acesta în calitate de șef de stat demonstrează că a mințit când a spus că nu va reprezenta doar un partid, comentează publicația. Revizuirea Acordului cu UE, crearea unui parteneriat strategic cu Rusia, rezolvarea diferendului transnistrean prin federalizare, interzicerea organizațiilor unioniste, introducerea studierii „Istoriei Moldovei” în școli sunt obiective comune ale PSRM și ale lui Igor Dodon”, detaliază portalul MoldNova.

Adevărul reține declarația Maiei Sandu, după propunerea candidaturii lui Bogdan Zumbreanu la şefia CNA: „Doar cu astfel de oameni PD îşi poate continua regimul poliţienesc”, comentează Maia Sandu. Preşedinta PAS pare dezamăgită de faptul că Bogdan Zumbreanu a fost desemnat câştigătorul probei interviu pentru funcţia de director al CNA. „Implicat în cel puţin trei dosare condamnate la CEDO, care au prejudiciat Republica Moldova cu milioane de euro, Zumbreanu este răsplătit de guvernare în stilul cu care ne-a obişnuit”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook, preluată de Adevărul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chişinău
32 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:35 %
Vint:3,6 m/s
Sâm
13 °C
Dum
14 °C
Lun
18 °C
Mar
21 °C
Mie
20 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău