Președintele în exercițiu al OSCE: Așteptăm cu nerăbdare formarea rapidă la Chișinău a unui guvern stabil

  • 16 Aprilie 11:51
Președintele în exercițiu al OSCE: Așteptăm cu nerăbdare formarea rapidă la Chișinău a unui guvern stabil

Pentru a menține dinamica pozitivă în procesul de reglementare transnistreană este nevoie de un dialog constructiv și pași mici și concreți în consolidarea încrederii între cele două malri, consideră președintele în exercițiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák.

„Datorită angajamentului, conducerii și voinței politice a ambelor părți, acestea au implementat anul trecut cinci acorduri care aduc beneficii concrete oamenilor, precum acordul privind plăcuțele de înmatriculare neutre sau școlile cu predare în grafia latină. Acest lucru a dat un nou impuls procesului de reglementare transnistreană. Pentru a menține această dinamică, acum, Chișinăul și Tiraspolul trebuie să intensifice dialogul, să depună eforturi în vederea finalizării „pachetului Berlin plus” și să identifice noi domenii de lucru în comun”, a spus Lajčák, citat într-un comunicat de presă al Misiunii OSCE.

Referindu-se la procesul politic în curs de desfășurare la Chișinău în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, Lajčák a spus că OSCE așteaptă cu nerăbdare formarea rapidă la Chișinău a unui guvern stabil, pregătit în continuare să se implice constructiv în procesul de reglementare transnistreană la toate nivelurile.

OSCE amintește că în cadrul vizitei la Chișinău și Tiraspol în ianuarie, oficialul a subliniat că Președinția Slovaciei în cadrul organizației acordă o importanță deosebită avansării procesului de reglementare transnistreană bazat pe integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova cu un statut special pentru Transnistria.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
21,72 °C
câțiva nori
Umiditate:64 %
Vint:3,6 m/s
Sun
23 °C
Mon
24 °C
Tue
20 °C
Wed
18 °C
Thu
21 °C

Curs oficial BNM 21 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7527 -0.0000
USD 17.6166 -0.0000
RON 4.1748 -0.0000
UAH 0.6762 -0.0000
RUB 0.2797 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău