Președintele Germaniei îl acuză pe Putin că a spulberat ''visul unei epoci a păcii în Europa''

  • 08 Mai 2022 15:17
Președintele Germaniei îl acuză pe Putin că a spulberat ''visul unei epoci a păcii în Europa''

Președintele german Frank Walter Steinmeier l-a acuzat duminică pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, că a spulberat "visul unei epoci a păcii în Europa" pentru a sădi "coșmarul unui război brutal și ilegitim" de pe o poziție de "putere atomică", relatează EFE, potrivit Agerpres.

"Astăzi, în această zi de 8 mai, visul unei case comune europene și în pace s-a spulberat; în locul său, s-a impus coșmarul", a apreciat Steinmeier, la un eveniment al Confederației Sindicatelor Germane (DGB) cu prilejul aniversării a 77-a de ani de la Capitularea Germaniei naziste.

Războiul de agresiune declanșat de Putin "distruge ordinea pașnică europeană obținută și menținută de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial", a adăugat Steinmeier.

Intervenția șefului statului german a dat startul evenimentelor dedicate aniversării înfrângerii nazismului de către aliați, marcate de războiul din Ucraina și în cadrul cărora cancelarul german Olaf Scholz se va adresa în cursul serii concetățenilor germani într-un mesaj televizat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău