Președintele Franței vine azi în România. Măsuri sporite de securitate în București

  • 24 August 2017 08:37
Președintele Franței vine azi în România. Măsuri sporite de securitate în București

Președintele Franței, Emmanuel Macron, vine azi în România, urmând să aibă convorbiri și o conferință de presă comună cu președintele Klaus Iohannis. Șeful statului francez va vizita Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Vizita președintelui Franței în România aduce și unele dintre cele mai drastice măsuri de securitate. Serviciul de Pază și Protecție, ofițeri SRI și mascați din trupele speciale vor să fie siguri că Emmanuel Macron, liderul uneia dintre cele mai lovite țări europene de terorism, va fi în siguranță în București.

Paza lui Emmanuel Macron pe teritoriul României va începe încă de pe pista aeroportului Otopeni și se va termina când șeful statului francez va părăsi România, transmite Digi24.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI: „Avem echipe de intervenție contrateroristă și pirotehnică la aeroport, atât la plecări, cât și la sosiri”.

Emmanuel Macron va fi preluat de agenții SPP imediat după coborârea din avion. Președintele Franței ajunge în România puțin după ora 12.30. Va fi primit la salonul oficial al Aeroportului Otopeni. Apoi se va îndrepta spre Palatul Cotroceni pe un culoar securizat, pe Drumul Național 1. Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI: „Avem o echipă în alarmă de intervenție contrateroristă cu un dispozitiv complet. Asta înseamnă și asalt, înseamnă și lunetiști. Avem echipe care patrulează prin București, în anumite zone. Și avem, evident, sprijin informativ pe care îl oferim de fiecare dată celorlalte instituții ale statului, fiecare după atribuțiile sale”.

Președintele Franței va fi vegheat și de la înălțime. Pe toate clădirile înalte adiacente traseului vor fi amplasați lunetiști.

De monitorizarea traseului se vor ocupa ofițerii Serviciului Român de Informații. Sunt ajutați de polițiști rutieri și mascați din trupele speciale. Ofițerii de la Pază și Protecție vor avea întotdeauna o variantă de urgență pentru traseul inițial. Orice eveniment neprevăzut poate schimba direcția coloanei oficiale.

Emmanuel Macron va putea admira și replica faimosului Arc de Triumf de pe Champs-Élysées. De data aceasta în București, pe șoseaua Kiseleff.

Primul drum al lui Emmanuel Macron va fi la Palatul Cotrocenui. Aici se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis. Piața Victoriei se va transforma și ea într-o fortăreață. Aici, zona este supravegheată de pe clădirile înalte. La Guvern, președintele Franței se va întâlni cu premierul Mihai Tudose. Vizita președintelui francez va dura doar câteva ore.

Programul în România al președintelui francez:

12.30 – Sosirea președintelui la aeroportul Henri Coandă din București.

13.00 – Ceremonie oficială de primire de către președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

13.20 – Întâlnire bilaterală cu președintele României

14.00 – Întâlnire în format extins la nivel de delegații

14.30 - Conferință de presă comună a celor doi șefi de stat

15.00 – Dejun de lucru a președintelui francez cu premierul Mihai Tudose, la Vila Lac 1

16.15 – Recepție a comunității franceze. Discurs al președintelui francez.

17.30 – Vizită a celor două cupluri prezidențiale la Muzeul Satului “Dimitri Gusti”

18.20 – Întâlnire a președintelui cu reprezentanți ai comunității de afaceri franceze

19.30 – Recepție oferită de președintele României la Palatul Cotroceni, în prezența invitaților francezi și români din lumea economică și culturală

21.50 – Sosire la aeroportul Varna

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău