Președintele Franței, Emmanuel Macron, a felicitat-o pe Maia Sandu cu obținerea victoriei la prezidențiale

  • 20 Noiembrie 2020 13:59
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a felicitat-o pe Maia Sandu cu obținerea victoriei la prezidențiale

Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, i-a prezentat astăzi, 20 noiembrie, președintelui ales Maia Sandu scrisoarea de felicitare adresată acesteia de către președintele francez Emmanuel Macron.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Franței, în această scrisoare, Emmanuel Macron o felicită călduros pe Maia Sandu și îi transmite cele mai sincere urări de succes în această noua și importantă misiune. „Aceste alegeri, a spus el, confortează democrația în Republica Moldova și în Europa”. 

Astfel, în mesaj se mai arată că Emmanuel Macron o asigură de sprijinul Franței și al partenerilor săi europeni în dezvoltarea prosperă, stabilă și democratică a Republicii Moldova, care se apropie de Uniunea Europeană.

„Franța”, se mai spune în scrisoare, „va rămâne atentă la implementarea reformelor la care Moldova s-a angajat în cadrul acordului de asociere cu UE, în special cele referitoare la justiție și statul de drept. De asemenea, este indispensabil ca Moldova să intensifice lupta împotriva corupției și să finalizeze procedurile judiciare referitoare la frauda bancară masivă din trecut ”.

Președintele Republicii franceze și-a exprimat dorința ca relațiile moldo-franceze să se aprofundeze prin dialog politic regulat și prin intensificarea relațiilor economice, culturale și lingvistice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău