Președintele Franței efectuează o vizită în Corsica

  • 06 Februarie 2018 10:45
Președintele Franței efectuează o vizită în Corsica

Președintele Franței, Emmanuel Macron, efectuează o vizită pe insula mediteraneană franceză Corsica, pentru cea de-a 20-a aniversare a asasinării lui Claude Erignac, fostul reprezentant guvernamental pe insulă. Naționaliștii corsicani au câștigat alegerile locale în luna decembrie, sporind astfel tensiunile în zonă.

Această vizită de două zile ar putea fi una complicată pentru președintele Macron, după demonstrațiile de la sfârșitul săptămânii trecute pentru o mai mare autonomie. Președintele Macron va aduce un omagiu fostului prefect Claude Erignac, împușcat mortal în urmă cu 20 de ani în timp se deplasa către un concert de muzică clasică. Președintele Adunării teritoriale, Jean-Guy Talamoni, nu va participa la ceremonie. Domnul Talamoni a cerut amnistie în cazul lui Yvan Colonna, condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea lui Claude Erignac.

Președintele Macron va susține un discurs miercuri, însă ministrul francez responsabil de Corsica a anunțat luna trecută că nu consideră ca limba corsicană să obțină statut egal cu cea a limbii franceze pe insulă, o solicitare importantă a naționaliștilor, relatează corespondentul BBC.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău