Președintele francez propune o reformă profundă a Uniunii Europene

  • 05 Martie 2019 08:17
Președintele francez propune o reformă profundă a Uniunii Europene

Președintele francez, Emmauel Macron, propune o reformă profundă a Uniunii Europene cu trei luni înainte de alegerile pentru Parlamentul European. Macron le-a adresat cetățenilor europeni o scrisoare în care vorbește de crearea unei 'preferințe europene' în materie de concurență, protejarea vieții politice de ingerințe externe și atacuri cibernetice, un Consiliu de securitate european care să includă Marea Britanie sau revizuirea Acordului Schengen, scrie Agerpres.

Șeful statului francez propune ca până la sfârșitul anului, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor europene și ai statelor membre, să se organizeze o Conferință pentru Europa, 'pentru a propune toate schimbările necesare.

În chestiunea imigrației este de părere că 'frontiera înseamnă libertate în securitate' și susține că Acordul Schengen trebuie revizuit. În domeniul apărării europene, președintele francez susține un tratat de apărare și securitate care să îndeplinească obligațiile europene indispensabile în relația cu NATO și cu aliații europeni.

În planul protecție sociale, viziunea sa europeană vizează crearea pentru fiecare persoană care muncește,'fie ea din est, vest, nord sau sud', a unui 'scut social' care să garanteze un câștig similar pentru același loc de muncă și un salariu minim european, adaptat fiecărei țări și discutat anual la nivel european.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău