Președintele filipinez Duterte așteaptă "vaccinul perfect", dar membri ai gărzii sale au fost vaccinați deja cu un produs neautorizat

  • 28 Decembrie 2020 17:44
Președintele filipinez Duterte așteaptă

Membri ai echipei de securitate a președintelui filipinez Rodrigo Duterte au fost vaccinați împotriva COVID-19 cu un produs chinezesc care nu a fost încă autorizat, au anunțat luni autoritățile acestei țări, informează AFP, preluat de Digi24.ro

Filipinezii sunt în discuții cu diverși producători de vaccinuri - americani, britanici și chinezi - pentru a obține 60 de milioane de doze și a demara campania de vaccinare începând cu al doilea trimestru al lui 2021. Însă deocamdată niciuna dintre aceste soluții nu au fost aprobate de autoritatea pentru medicamente din Filipine, țară cu 110 milioane de locuitori.

Grupul pentru Securitate Prezidențială, însărcinat cu protecția președintelui Duterte, a anunțat că unii dintre membrii săi care se ocupă cu paza apropiată a președintelui au fost deja vaccinați, ceea ce face ca ei să fii primii din Filipine cărora li s-a inoculat un vaccin anti-COVID-19, scrie Agerpres.

Șeful unității, generalul Jesus Durante, a declarat că în ceea ce-l privește pe președintele filipinez Rodrigo Duterte, acesta așteaptă "vaccinul perfect sau potrivit" care să-i fie inoculat.

Pentru membrii gărzii apropiate a lui Duterte a fost folosit vaccinul chinez al companiei Sinopharm, a precizat purtătorul de cuvânt al președinției Harry Roque, fără a explica însă cum au fost obținute dozele și câte astfel de doze au fost primite.

Președintele filipinez Rodrigo Duterte și-a exprimat deja încrederea în vaccinurile chinezesc și rusesc.

Utilizarea unui vaccin neautorizat nu oferă "nicio garanție privind securitatea, calitatea și eficacitatea vaccinului", a subliniat cu toate acestea luni, într-un comunicat, agenția filipineză pentru medicamente.

"Nu este interzis să te vaccinezi cu un vaccin neînregistrat", s-a apărat Președinția, afirmând că a vrut să transmită un mesaj de speranță pentru filipinezi, a căror țară a fost puternic lovită de pandemie.

Peste 470.000 de contaminări au fost înregistrate de la începutul pandemiei în Filipine și autoritățile atenționează în legătură cu o resurgență a cazurilor după sărbătorile de iarnă.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău