Președintele FIFA nu este de acord cu implementarea cartonașului albastru în fotbal: „Trebuie să fim serioși”

  • 03 Martie 14:25
Președintele FIFA nu este de acord cu implementarea cartonașului albastru în fotbal: „Trebuie să fim serioși”

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a respins ipoteza regulii cartonașului albastru, cu câteva ore înainte de o întâlnire pe această temă. Potrivit președintelui Fifa, tradiția și protecția jocului sunt pe primul loc, transmite News.ro.

„Fifa se opune total cartonașului albastru. Nu se pune problema. Trebuie să fim serioși. Suntem întotdeauna deschiși la IFAB pentru a analiza idei și propuneri… dar, odată ce ai analizat problema, trebuie să protejezi și jocul, esența jocului, tradiția jocului”, a spus el.

Această reacție este în concordanță cu scepticismul împărtășit de o serie de antrenori din Premier League atunci când a fost anunțată posibila implementare a cartonașului albastru, printre care Ange Postecoglou (Tottenham), Jürgen Klopp (Liverpool), Mikel Arteta (Arsenal), Mauricio Pochettino (Chelsea) și Eddie Howe (Newcastle). Anglia, prin intermediul Federației de Fotbal, propusese, de asemenea, utilizarea cartonașului albastru începând din sezonul viitor pentru Cupa Angliei la fotbal masculin și feminin.

Presa internațională a scris că IFAB, forul care gestionează regulile de joc și care are puterea de a modifica și inova, ar urma să testeze sancționarea jucătorilor la meciuri cu cartonașe albastre.

După acordarea unui cartonaș albastru, jucătorul sancționat ar fi nevoit să stea pe tușă zece minute.

Cartonașul ar urma să fie acordat pentru proteste sau faulturi.

Deja testat în Țara Galilor, cartonașul albastru urma să fie utilizat inițial în diverse competiții, dar nu în competiții de nivel înalt, precum Euro sau Liga Campionilor.

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, și-a exprimat, de asemenea, reticența față de cartonașul albastru: „Nu este fotbal”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău