Președintele ecuadorian grațiază deținuți pentru a reduce populația carcerală

  • 23 Noiembrie 2021 10:01
Președintele ecuadorian grațiază deținuți pentru a reduce populația carcerală

Președintele ecuadorian Guillermo Lasso a grațiat luni deținuți suferinzi de boli grave sau care au fost condamnați pentru infracțiuni rutiere, pentru a reduce populația carcerală în această țară, unde peste 300 de persoane au murit de la începutul anului în confruntări între deținuți, informează marți AFP, citat de AGERPRES.

De cele două decrete de grațiere semnate de Lasso vor beneficia deținuți condamnați pentru "infracțiuni ale codului rutier care nu au dus la morți și nici răniți" și deținuți afectați de boli grave sau în fază terminală, a anunțat Ministerul Comunicațiilor într-un comunicat, fără a preciza numărul de persoane vizate de această măsură.

Ea este menită "să pună în aplicare acțiuni eficace pentru a restabili pacea și a reduce din suprapopularea carcerală", potrivit aceleiași surse. Măsura se înscrie într-un plan guvernamental de luptă împotriva violențelor în închisori, cauzate de conflictele între bande legate de traficul de droguri.

Ecuadorul numără 65 de închisori ce pot găzdui 30.000 de persoane, însă în ele se află în prezent 39.000 de deținuți, dintre care 15.000 pentru care nu au fost încă pronunțate pedepse.

În septembrie, 119 de persoane au fost ucise în complexul carceral din Guayaquil (sud-vest), în timpul unor încăierări între bande rivale, iar unii deținuți au fost dezmembrați, decapitați sau arși. La mijlocul lui noiembrie, 68 de deținuți au murit în confruntări care au avut loc în închisoarea lor din Guayaquil.

De la începutul anului, 320 de deținuți au murit în diferite episoade de violențe în închisori din Ecuador. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău