Președintele CSJ, Mihai Poalelungi, ar putea deveni judecător al Curții Constituționale

  • 02 Martie 2018 16:16
Președintele CSJ, Mihai Poalelungi, ar putea deveni judecător al Curții Constituționale

Singurul candidat la funcția de judecător al Curții Constituționale este președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Mihai Poalelungi.

Potrivit bizlaw.md, concursul a fost anunțat pe 16 februarie și expiră mâine, 3 martie, ora 17.00. CSM urmează să examineze dosarul acestuia la ședința care va avea loc marți, 6 martie.

Mihai Poalelungi este la al doilea mandat în funcția de președinte al CSJ, fiind numit de Parlament, în luna aprilie a anului 2016, pentru un mandat de patru ani.

Acesta este judecător ad-hoc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Strasburg, Franța. Anterior, a fost arbitru la Curtea Internațională de Conciliere și Arbitraj de pe lângă OSCE. De asemenea, a mai deținut posturile de vicepreședinte al CSJ și președinte al Colegiului civil și de contencios administrativ al Curții, dar și funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Funcția de judecător la Curtea Constituțională a devenit vacantă după ce  Tudor Panțîru a demisionat din funcția de președinte și judecător al CCM, invocând motive personale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău