Președintele Consiliului European, la Palatul Cotroceni. Charles Michel discută cu Iohannis despre viitoarea agendă strategică a Uniunii Europene

  • 03 Aprilie 18:27
Președintele Consiliului European, la Palatul Cotroceni. Charles Michel discută cu Iohannis despre viitoarea agendă strategică a Uniunii Europene

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a fost primit, miercuri, la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, cei doi oficiali urmând să găzduiască o reuniune de lucru dedicată pregătirii viitoarei Agende strategice a Uniunii Europene, relatează Agerpres.

„Consultările organizate la București se înscriu în cadrul unui proces mai amplu de definire a priorităților Uniunii Europene pentru perioada 2024 – 2029, demarat cu prilejul reuniunii informale a Consiliului European de la Granada, din 6 octombrie 2023, când dezbaterile liderilor din statele membre UE au relevat interesul pentru plasarea, în prim-planul agendei europene, a aspectelor privind securitatea și apărarea, implicarea la nivel mondial și extinderea Uniunii, respectiv consolidarea rezilienței și a competitivității Uniunii.

Pe baza coordonatelor stabilite la Granada, discuțiile din cadrul reuniunii de la Palatul Cotroceni vor reprezenta o oportunitate de aprofundare a acestor elemente și de analiză a liniilor de acțiune la nivelul Uniunii Europene în sensul realizării obiectivelor comune de consolidare a profilului UE la nivel internațional, de asigurare a prosperității și de promovare și protejare a democrației și valorilor europene”, a informat, marți, Administrația Prezidențială.

Discuțiile de pregătire a Agendei strategice pentru următorul ciclu instituțional vor continua la nivelul liderilor UE, cu obiectivul de a fi adoptată de către Consiliul European la reuniunea programată la finalul lunii iunie a acestui an, scrie G4Media.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău