Președintele Consiliului European a celebrat Ziua Europei la Odesa, orașul-port la Marea Neagră unde “Ucraina își apără libertatea în fața agresiunii Rusiei”

  • 09 Mai 2022 14:57
Președintele Consiliului European a celebrat Ziua Europei la Odesa, orașul-port la Marea Neagră unde “Ucraina își apără libertatea în fața agresiunii Rusiei”

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a marcat luni, 9 mai, Ziua Europei printr-o vizită în orașul ucrainean Odesa, port la Marea Neagră aflat în vizorul rachetelor armatei Rusiei în cadrul agresiunii militare ilegale și nejustificate pe care Moscova a declanșat-o împotriva Ucrainei, transmite CaleaEuropeana.ro.

Într-un gest de solidaritate concretă, după ce majoritatea edificiilor instituțiilor UE au fost iluminate în drapelul Ucrainei, care are aceleași culori precum drapelul Uniunii Europene, care marchează luni 72 de ani de la lansarea Declarației Schuman, notează sursa citată

Am venit să celebrez Ziua Europei la Odesa, orașul unde Pușkin a spus că “poți simți Europa” și unde astăzi poporul ucrainean își apără monumentele de gloanțe și rachete și libertatea de agresiunea rusă. Nu sunteți singuri. UE este alături de voi“, a scris el, pe Twitter.

Tot în semn de solidaritate, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut luni o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, asigurându-l pe acesta de sprijinul Comisiei pentru calea europeană a țării aflate într-un război de apărare.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău