Președintele Consiliului European: „Trebuie să trecem pe modul «economie de război». Rusia își va continua acțiunile de destabilizare din Republica Moldova”

  • 19 Martie 11:47
Președintele Consiliului European: „Trebuie să trecem pe modul «economie de război». Rusia își va continua acțiunile de destabilizare din Republica Moldova”

Europa trebuie să-și consolideze capacitățile de apărare și să treacă la o abordare de tipul „economie de război”, ca răspuns la amenințarea reprezentată de Rusia, susține președintele Consiliului European, Charles Michel. El avertizează că Rusia își va continua acțiunile de destabilizare din Republica Moldova, Georgia, Caucaz până în Africa.

Într-un articol de opinie publicat în ziare europene și pe site-ul Euractiv, citat de Digi24, Charles Michel - care va prezida joi o reuniune a liderilor UE pentru a discuta despre sprijinul destinat Ucrainei - a afirmat că este nevoie ca Europa să-și asume responsabilitatea pentru propria securitate și să nu se bazeze prea mult pe sprijinul unor țări precum SUA.

El spune că Rusia nu se va opri în Ucraina, cum nu s-a oprit în Crimeea, acum zece ani, și va continua să destabilizeze Moldova, Georgia, Caucazul de Sud, Balcanii de Vest și chiar Africa.

„Rusia este o amenințare militară serioasă pentru continentul european și pentru securitatea globală. Dacă nu venim cu un răspuns pe măsură și acordăm Ucrainei sprijinul de care are nevoie, noi urmăm. Deci, trebuie să fim pregătiți pentru apărare și să trecem pe modul «economie de război». E timpul să ne asumăm responsabilitatea pentru securitatea noastră. Nu mai putem miza pe alții sau să stăm la mila ciclurilor electorale din SUA sau din alte părți”, arată Michel în articolul citat.

„Dacă vrem pace, trebuie să ne pregătim de război”, a insistat șeful Consiliului European.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău