Președintele Chinei îi urează însănătoșire grabnică lui Donald Trump

  • 03 Octombrie 2020 14:55
Președintele Chinei îi urează însănătoșire grabnică lui Donald Trump

Președintele Chinei, Xi Jinping, îi urează omologului său american, Donald Trump, însănătoșire grabnică, după ce liderul de la Casa Albă a fost diagnosticat cu COVID-19, scrie Reuters, preluat de Agerpres.

Președintele Chinei, Xi Jinping, și soția sa, Peng Liyuan, le-au urat sâmbătă însănătoșire grabnică lui Donald Trump și Primei Doamne a SUA, Melania Trump, anunță postul public de televiziune din China CGTN. Cei doi și-au exprimat speranța că cuplul prezidențial se va vindeca rapid de coronavirus.

La rândul său, ambasadorul Chinei în SUA, Cui Tiankai, i-a transmis un mesaj lui Donald Trump. "Cele mai bune urări adresate președintelui Donald Trump și Primei Doamne a SUA. Le urez însănătoșire grabnică", a comunicat diplomatul chinez prin Twitter.

Donald Trump a fost internat vineri seară la un spital militar de lângă Washington D.C. Liderul de la Casa Albă are simptome ușoare ale bolii, iar decizia de a fi transportat la spital a venit ca o măsură suplimentară de precauție, susține purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Starea sa de sănătate va fi monitorizată la spital pentru câteva zile, iar experții vor decide ce alte măsuri se vor lua. Atât la plecarea de la Casa Albă, cât și la sosirea la centrul medical Walter Reed, drum pe care l-a parcurs cu elicopterul, președintele a mers neînsoțit, a purtat mască și a salutat presa. Înainte de internare, Donald Trump a înregistrat un scurt mesaj video.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău