Președintele Chinei apreciază rezultatul "pozitiv" al întâlnirii dintre Kim și Trump

  • 19 Iunie 2018 18:13
Președintele Chinei apreciază rezultatul

Președintele Chinei, Xi Jinping, și-a exprimat înalta apreciere față de liderul nord-coreean, Kim Jong Un, aflat marți în vizită la Beijing, lăudând rezultatul "pozitiv" al summitului istoric dintre acesta și președintele Donald Trump și promițând Coreei de Nord o prietenie fermă.

Cu prilejul celei de-a treia vizite a lui Kim în China, de la începutul anului și la numai o săptămână după ce liderul nord-coreean s-a întâlnit cu Donald Trump, la Singapore, Xi Jinping a afirmat că China dorește să îndeplinească în continuare un rol pozitiv pentru a promova procesul de pace în Peninsula Coreeană.

Vizita lui Kim este cel mai recent dintr-o serie de contacte diplomatice și, spre deosebire de celelalte două vizite în China, guvernul a anunțat prezența sa la Beijing în timp ce liderul nord-coreean s-a aflat în China, în loc să mai aștepte plecarea acestuia. Xi i-a spus lui Kim că este foarte fericit să vadă rezultatul "pozitiv" al întâlnirii sale cu Trump și consensul important în privința denuclearizării și a stabilirii unui mecanism pentru pace durabilă, potrivit televiziunii chineze de stat.

"Indiferent de schimbările din situația internațională și regională, poziția fermă a partidului și a guvernului din China de a fi dedicate consolidării și dezvoltării relațiilor sino-nord-coreene nu se va modifica. Prietenia poporului chinez față de poporul nord-coreean nu se va schimba, iar sprijinul Chinei pentru Coreea de Nord socialistă nu se va schimba", a declarat Xi, citat de televiziunea chineză. Kim i-a spus lui Xi să speră să colaboreze cu China și cu alte părți pentru a promova procesul de pace, a mai comunicat televiziunea de stat chineză.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău