Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, în vizită la Chișinău: Locul Republicii Moldova e în UE. România nu face un favor Republicii Moldova, România are obligația de a ajuta R.Moldova în tot acest parcurs

  • 06 Iunie 2022 12:16
Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, în vizită la Chișinău: Locul Republicii Moldova e în UE. România nu face un favor Republicii Moldova, România are obligația de a ajuta R.Moldova în tot acest parcurs

Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României va avea loc în timpul apropiat la Chișinău. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, la o conferință de presă comună cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, aflat în vizită în Republica Moldova. 

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, și președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, au discutat despre proiectele comune și despre consecințele războiului din Ucraina. Șeful legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, speră ca relațiile economice dintre Chișinău și București se vor intensifica.  Integrarea europeană a Republicii Moldova este un alt proiect important și Chișinău mizează pe susținerea României.

Ca și până acum, Republica Moldova mizează pe România și pe vocea sa în interiorul UE, pentru sprijin politic, economic și umanitar adecvat noului context regional”, a declarat președintele Parlamentului. 

Republica Moldova trece acum prin perioada de uniformizare, de tranziție a legislației Uniunii Europene și România poate să ofere ajutor în acest domeniu.

Locul Republicii Moldova e în UE. Nu există cale de dezvoltare pentru RM decât intrarea în UE. România trebuie să ajute Republica Moldova. România nu face un favor Republicii Moldova, România are obligația de a ajuta Republica Moldova în tot acest parcurs”, a declarat Marcel Ciolacu. 

De asemenea, Marcel Ciolacu a subliniat că autoritățile de la Chișinău și București ar trebuie să colaboreze pentru a securiza frontierele, precizând că România este un scut pentru Republica Moldova.

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României Marcel Ciolacu urmează să aibă întrevederi cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță și președinta Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău