Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko efectuează o vizită de lucru la Moscova

  • 18 Februarie 2022 12:38
Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko efectuează o vizită de lucru la Moscova

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a sosit la Moscova, pentru o vizită de lucru, unde va purta o rundă de convobiri cu liderul rus, Vladimir Putin, relatează Agenția de presă BelTA.

Potrivit ministrului de externe din Belarus, Vladimir Makei, liderii celor două state vor examina situația cu privire la arhitectura securității, precum și despre contracararea sancțiunilor Occidentului ce vizează Rusia și Belarusul.

Președinții Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko se întâlnesc astăzi la Kremlin, în timp ce trupele țărilor lor își finalizează exercițiile în Belarus, la nordul graniței cu Ucraina. Relațiile dintre Belarus și Rusia au devenit extrem de strânse de când președintele Putin l-a sprijinit pe Lukașenko în timpul protestelor din 2020. Trupele din cele două țări au participat la exerciții militare în comun în Belarus și au exacerbat preocupările că Rusia planifică o invazie în Ucraina. Rusia a transmis că forțele sale vor părăsi Belarusul după terminarea exercițiilor, însă Lukașenko a precizat că el și Putin urmează să decidă asupra acestui lucru.

Înaintea întâlnirii de astăzi, Lukașenko a spus că țara sa ar putea găzdui arme nucleare, dacă se va confrunta cu amenințări externe, și a sugerat că va decide împreună cu Moscova dacă Belarusul va recunoaște independența zonelor separatiste Donețk și Luhansk, din estul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău