Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, merge la București pentru Gala “Women In Economy”

  • 27 Februarie 18:02
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, merge la București pentru  Gala “Women In Economy”

Zece personalități feminime care contribuie constant la o societate mai echitabilă, mai deschisă și mai incluzivă vor fi premiate la Gala “Women In Economy”, care beneficiază de sprijin european.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va participa la Gala Women In Economy, organizată pe 5 martie la Ateneul Român din București, scrie Radio România Actualități.

Anunțul a fost făcut de organizatoarea Galei, Cristina Chiriac, președinta Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin CONAF, în cadrul emisiunii Serviciul de noapte cu Maria Țoghină.

“Vom avea un moment special, mi-am dorit tare mult să o avem alături de noi pe doamna Maia Sandu, care este președinta Republicii Moldova. Și cu extrem de mare onoare și recunoștință, vă pot spune în premieră că avem garantată prezența doamnei președinte la Gala Women In Economy. În definitiv suntem același popor și, din foarte multe puncte de vedere, Republica Moldova reprezintă un model de succes pentru România. Și aici mă refer la cotele de gen și faptul că au reușit cu demnitate un progres remarcabil și anume acela de a avea femei în toate forurile politice și economice, având acum chiar și un guvernator de Bancă Națională femeie din România, Anca Dragu”, a spus Cristina Chiriac.

Zece personalități feminime care contribuie constant la o societate mai echitabilă, mai deschisă și mai incluzivă vor fi premiate la această gală. 

“Pe 5 martie va fi primul eveniment din România care va fi organizat sub umbrela celor mai înalte patronaje din Europa. Avem înaltul patronaj al Parlamentului European și înaltul patronaj al Comisiei Europene. Cele mai importante foruri din Europa garantează pentru seriozitatea și calitatea demersurilor efectuate de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Femin, a cărei onoare am să o reprezint. Apoi, lucrul acesta înseamnă că reprezentanții înalți ai acestor două entități vor fi prezenți în gala de deschidere a evenimentului care va avea loc pe 5 martie. Au fost invitați Președintele României, Premierul României, Președintele Senatului, ambasadori”, a mai spus Cristina Chiriac.

La reuniune va fi prezentă și Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene.

Prin acest eveniment ajuns la a șasea ediție, CONAF recunoaște calitățile și valoarea antreprenoarelor din România din domenii diverse precum cultură, sport, armată sau educație antreprenorială, ca exemple de bune practici în economia și în cultura europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău