Președinta Maia Sandu se întâlnește mâine cu Președinte Klaus Iohannis și Prim-ministrul Marcel Ciolacu

  • 04 Martie 15:22
Președinta Maia Sandu se întâlnește mâine cu Președinte Klaus Iohannis și Prim-ministrul Marcel Ciolacu

Klaus Iohannis o va primi marți, la Palatul Cotroceni, pe președinta Republicii Moldova Maia Sandu, a transmis Administrația Prezidențială de la București. Mai mulți șefi de state și guverne din Uniunea Europeană, alături de oficiali europeni, vor participa la Congresul Partidului Popular European, care va fi organizat în zilele de 6 și 7 martie la București, la care va fi prezentă și Maia Sandu.

În perioada 5 - 6 martie, Președinta Maia Sandu efectuează o vizită de lucru la București unde va discuta cooperarea bilaterală și va participa la congresul Partidului Popular European. 

În cadrul vizitei, șefa statului va avea întrevederi cu Președinte Klaus Iohannis și Prim-ministrul Marcel Ciolacu, și se va întâlni cu comunitatea moldovenilor din București. 

De asemenea, șefa statului va participa la congresul Partidului Popular European, unde va ține un discurs și va avea întrevederi cu mai mulți omologi. 

Mai mulți șefi de state și guverne din Uniunea Europeană, alături de oficiali europeni, vor participa la Congresul Partidului Popular European, care va fi organizat în zilele de 6 și 7 martie la București, a anunțat deputatul european Siegfried Mureșan.

„11 șefi de state și de guverne din Uniunea Europeană, împreună cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au confirmat prezența la Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la București”, anunță, într-un comunicat, Mureșan.

Lista completă a liderilor care vor lua cuvântul la congresul PPE este următoarea:

– Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

– Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola

– Președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber

– Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu

– Președintele României, Klaus Iohannis

– Prim-ministru Finlandei, Petteri Orpo

– Prim-ministrul Luxemburgului, Luc Frieden

– Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson

– Președintele Ciprului, Nikos Christodoulides

– Cancelarul Austriei, Karl Nehammer

– Prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar

– Prim-ministrul Croației, Andrej Plenkovic

– Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk

– Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis

– Prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Simonyte

Congresul Partidului Popular European are loc dinaintea alegerilor europarlamentare și va alege principalul candidat al partidului la șefia Comisiei Europene. La eveniment vor participa peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, printre care vor fi șefi de state și de guverne, președinții de partide din partea PPE, dar și comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău